'Mezopotamya Spor Festivali' sona erdi

Mezopotamya Spor Festivali (Mîhrîcana Werzîşê ya Mezopotamyayê) son gününde verilen konser, çekilen halaylarla son buldu.

'Mezopotamya Spor Festivali' sona erdi

 Mezopotamya Spor Festivali (Mîhrîcana Werzîşê ya Mezopotamyayê) son gününde verilen konser, çekilen halaylarla son buldu. Etkinlikte konuşan Ranya Belediyesi Başkanı Serdar Ehmed, Kürdistan’ın üç parçasından gelen sporcuların festivalde bir araya geldiğini ve bir sonraki festivalde tüm parçaların bir araya gelmesini dilediklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Müdürlüğü öncülüğünde Mezopotamya Spor Kulüpleri’nin desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen ve Kürdistan’ın üç parçasından gelen 1300 sporcunun katılımıyla 23 Haziran’da başlayan Mezopotamya Spor Festivali (Mîhrîcana Werzîşê ya Mezopotamyayê), son gününde düzenlenen etkinlikler ile coşkulu bir şekilde son buldu. Festivalin son günü etkinliklerinin yapıldığı Diyarbakır Atatürk Stadyumu’nda katılımcı sporcuların yanında aralarında Ranya Belediyesi Başkanı Serdar Ehmed, Efrin Spor ve Gençlik Bakanı Nesrin Heci Mistefa ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin olduğu binlerce yurttaş katıldı.

Festivalin son gün etkinlikleri futbolda erkeklerde klasmanında finale kalan takımlar arasında oynanan karşılaşma ile son buldu. Final etkinlikleri kapsamında finale kalan Batman ve Ranya takımları arasındaki müsabakada Batman galip geldi. Oynanan final maçının ardından iftar yemeği verildi.

Sonrasında da festival kapsamında dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Madalya törenin ardından sanatçıların sahne almasıyla etkinlik coşkulu bir şekilde sürdü.

Konser sonrası bir konuşma yapan Ranya Belediyesi Başkanı Serdar Ehmed, festivale öncülük eden tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarak, festivale katılmak ve yer almak için çok mutlu olduğunu ve Kürdistani duygular ile Diyarbakır’a geldiklerini dile getirdi. Ehmed, “Şimdi Kürdistan’ın üç parçasından gelen burada ve dileğimiz o dur ki diğer parçanın da bir sonraki festivalde aramızda olmasıdır. Kürdistan’ın bayrağı parça parça edilmiş. Bizim isteğimiz bu parçalanan bayrağın tek parça altında birleşmesidir.” dedi.

Yine festival kapsamında müsabakalardan galip gelen takımlara plaket ve ödülleri takdim edildi.

Festival gece geç saatlere kadar Bülent Turan, Gülsever Medar, Tolga Haluk İlhan, Ahmet Aslan ve Seyda Perinçek gibi sanatçıların sahne alması devam etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER