Süper Lig'de şampiyon Başakşehir oldu

Medipol Başakşehir, Kayserispor'u yendi şampiyon oldu. Şampiyonluğu Trabzonspor'un mağlubiyetiyle daha da erkenden kesinleşen ekip, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu garantiledi. Turuncu-lacivertli ekip, bu başarıya ulaşan 6'ncı takım oldu.

Süper Lig'de şampiyon Başakşehir oldu
Süper Lig’de 2019-2020 Cemil Usta Sezonu’nda Medipol Başakşehir mutlu sona ulaştı. 33. haftaya 4 puan önde giren ekip, Evinde Kayserispor’u yenen Başakşehir’in şampiyonluğu, kendi maçı bitmeden önce Trabzonspor’un evinde Konyaspor’a 4-3 mağlup olmasıyla kesinleşmiş oldu.


Evinde Kayserispor’u ağırlayan takım, iki kez elektriklerin kesildiği karşılaşmada Mahmut Tekdemir’in ayağından gelen golle 1-0 kazandı ve 2. sıradaki Trabzonspor’la puan farkını 7’ye çıkardı.

Başakşehir böylece Süper Lig’de şampiyonluğa uzanan 6’ncı farklı takım olma başarısı gösterdi. Şampiyonluk haberi Başakşehir kulübünün sosyal medya hesabından da duyuruldu.

Abdullah Avcı yönetiminde uzun yıllar zirveyi yakından takip eden kulüp, sezon başında teknik direktörlük görevine Okan Buruk’u getirmişti.

ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından Başakşehir’i tebrik etti. Erdoğan mesajında “2019-20 Süper Lig Cemil Usta sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum. Şampiyon Medipol Başakşehir ile birlikte zorlu geçen sezonda mücadeleleriyle futbolun rekabetçi fakat aynı zamanda birleştirici ruhunu yansıtan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, her birinin başarılarının devamını diliyorum.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER