Diyarbakır’da gündem olan 'karpuzlu çocuk' ve 'tatlıcı' heykelleri kaldırıldı

Diyarbakır'da günlerdir eleştirilerin odağında olan karpuz içindeki çocuk ve tatlıcı heykeli kaldırıldı.

Diyarbakır’da gündem olan 'karpuzlu çocuk' ve 'tatlıcı' heykelleri kaldırıldı

Diyarbakır’da tartışmalara neden olan tatlıcı heykeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. Karpuz içindeki çocuk heykelinde ise çocuk kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Havaalanı çevre yolundaki Yonca Kavşağı’na konulan heykellerden karpuz içinde çocuk ve tatlıcı figürleri olan heykellerde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenleme yapılacak.

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, kentte tartışmalara neden olan heykellerin kaldırılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine idari başvuruda bulunmuştu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. Karaloğlu, karpuz içindeki çocuk heykeli için yapılan eleştirilerle ilgili olarak çocuğun iki dişi olduğuna dikkat çekerek, “Çocukları ayrıştırmayın” demişti.

'HEYKELLER YENİLENECEK'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı'nda yapılan çevre düzenlemesi kapsamında alana yerleştirilen iki maket hakkında yapılan eleştiriler, Diyarbakır Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimatlarıyla belediyemizin ilgili birimleri tarafından değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonucu maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır. Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir” denildi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER