Trump: Cemal Kaşıkçı olayının derinlemesine araştırılmasını istiyorum

ABD Başkanı Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Suudi Arabistanlı yetkililerle görüştüğünü söyledi. Trump, "Bu olayın derinlemesine araştırılmasını istiyorum" dedi.

Trump: Cemal Kaşıkçı olayının derinlemesine araştırılmasını istiyorum
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray’da konuşan Trump, Suudi Arabistanlı üst düzey yetkililerle görüştüğünü söyledi.


“Son derece kötü bir durum. Bu olayın derinlemesine araştırılmasını istiyorum” diyen Trump’a, Kaşıkçı’nın “Kaşıkçı’nın öldürülmüş olabileceğinden endişe duyup duymadığı” soruldu.

Trump, “Elbetteki bu konudan endişe duyuyoruz. Kaşıkçı’nın evlenmeyi planladığı nişanlısı bize, bana ve eşime mektup yolladı. Kendisi ile bağlantı halindeyiz” yanıtını verdi. Trump, Hatice Cengiz’in, Beyaz Saray’a davet edileceğini belirtti.

‘BUNUN OLMASINA İZİN VEREMEYİZ’

Trump, durumdan Suudi Arabistan’ı sorumlu tutup tutmadığı sorusuna “Kimse tam olarak neler olduğunu bilmiyor” diye karşılık verdi ve Kaşıkçı’nın hayatta olmasını umduğunu söyledi.

Trump, “Çok üzücü, çok kötü bir durum ve sonuna kadar takip edeceğiz. Kaşıkçı’yı içeri girerken görenler var ama dışarı çıktığını gören yok. Bu çok kötü bir durum, bunun olmasına izin veremeyiz, ne gazetecilere ne de başka birilerine” diye konuştu. (NEW YORK/DHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER