YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları açıklandı. Kayıt işlemleri 1-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayımlandı. 14-20 Eylül tarih aralığında tercihlerini gerçekleştiren öğrenci adayları, bugün açıklanan YKS ek yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıt aşamasına geçiş yapacak. Öğrenciler, 1-5 Ekim tarihlerinde yapılacak olan üniversite kayıtlarının ardından ders başı yapabilecek. Yurt başvuruları da buna paralel olarak ilerleyecek.


YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıya birlikte kayıtlar 1 Ekim tarihine alınmaya başlanacak. Bir programa yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 5 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Ek yerleştirme sürecinde herhangi bir programa yerleşen öğrenciler için yurt kayıt işlemleri 3-10 Ekim tarih aralığında alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu süreçte kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler için misafir öğrenci statüsünde barınma imkanı sağlayacak.

AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirecek olan ek yerleştirme öğrencileri için başvuru tarihleri ise 24-28 Eylül olacak. Adaylar, ek yerleştirme başvurularını 5 belge ile tamamlayabilecek;

1) İnternet Başvuru Belgesi
2) Öğrenci Bilgi Formu
3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
4) Öğrenim Belgesi
5) Askerlik Durum Belgesi

Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, öğrenim belgelerinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış fotokopisi ile kayıt yaptıracak. Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan adaylar kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından “Aslının Aynıdır” onaylı öğrenim belgeleriyle kayıt yaptırabilir. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin fotokopisiyle kayıt yapılmaz. Lise veya dengi okul mezunu olan adaylardan diploması henüz düzenlenmemiş olanlar, geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptırabilir. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2018, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER