Barzani KDP'nin mitinginde konuştu

IKBY'de 30 Eylül’de gerçekleşecek seçimler öncesinde Duhok'ta halka hitap eden Başkan Mesud Barzani, "Ben kendimi dünyanın en zengini olarak görüyorum. Benim servetim 48 milyon Kürt'ün desteğidir" dedi.

Barzani KDP'nin mitinginde konuştu
KDP'nin eski başkanı Mesud Barzani, 30 Eylül'de Irak Kürdistan Bölgesinde yapılacak olan parlamento seçimleri için KDP’nin kampanya çalışmaları kapsamında Duhok'ta düzenlediği mitingde konuştu.

Barzani'nin Duhok mitingindeki konuşması özetle şöyle:

“Halklar asla birbirine düşman edilemez. Musul'un IŞİD’den temizlenme sürecinden bahsetmek istiyorum. Peşmerge Irak güçlerinin Musul'a geçebilmesi için yol açtı ve ‘buyrun Musul'a gidin’ dedi. Irak'la yaptığımız ittifaka Bağdat o zaman uymadı. Şuan önümüzde olan bu fırsatın Bağdat ile Erbil tarafından iyi değerlendirilip ziyan edilmemesini umuyorum."

‘Hatalarımız da oldu…’

"30 Eylül'de seçimlerin ardından güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Yeni nesillerin rol üstlenmesini istiyoruz. Hatalarımız olmadı değil, çok yanlışımız oldu. Ama inanın ki, Kürdistan'da çok hizmetler yapıldı."

PDK seçimlerden sonra da sizin gönlünüzde olan hizmetleri gerçekleştirecek. PDK kimseye rakip olmak için kurulmadı, KDP sadece halka hizmet etmek için kuruldu.

‘Hepiniz şahitsiniz, birlik için elimizden geleni yaptık’

IŞİD, Duhok'un yakınlarına kadar geldiğinde kim IŞİD'in sırtını yere getirip Duhok'u ve tüm Kürdistan'ı savundu. Bundan sonra da Duhok'a ve Kürdistan'ın diğer bölgelerine kastetmek isteyen kim olursa olsun yine aynı sonucu görecektir. İsteklerinizin yerine getirilmesi için sizlerden 183. listeye oy vermenizi istiyorum. Stratejik bir hedefiniz olmadığında, her gün gelişin yeni olaylara bakarsınız ve hiçbir hedefe ulaşamazsınız. Bazıları için söylem ve siyaset değiştirmek fistan değiştirmekten daha kolay. Peki bu durumda nasıl birlik sağlanabilir? Milletimizin onur ve iradesinin kırılmasına asla izin vermeyin. Milletinize söz verin. Peşmerge’ye karşı vefalı olun. Barzani çizgisinden asla vazgeçmeyin. Barzani çizgisi, sıkıntılara göğüs germektir ve asla boyun eğmemektir. İyi dönemlerde herkes sizinle olur ve sorumluluk üstlenir. Ama kötü günlerde herkes sorumluluktan kaçar. KDP tüm şartlarda sorumluluk üstlenmekten asla geri durmayacaktır."

‘Benim servetim 48 milyon Kürdün desteğidir!

"Çok defa Mesud Barzani'nin serveti ne kadar diye tartışılıyor. Bazıları 48 milyar dolar diyor, bazıları da 600 milyar dolar diyor. Ama ben kendimi dünyanın en zengin insanı olarak görüyorum. Benim servetim 48 milyar dolar değil, 48 milyon Kürt'ün desteğidir. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Hep birlikte ilerleyeceğiz, yürümeye devam edeceğiz ve asla boyun eğmeyin.” / BasNews

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2018, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER