Atatürk Havalanı'na bombalı saldırı: 41 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda 41 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 130 kişinin tedavilerine devam edildiğini açıkladı.

Atatürk Havalanı'na bombalı saldırı: 41 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde dün akşam saat 22.00 sularında gelen intihar saldırısında 36 kişi hayatını kaybetmiş, 147 kişi de yaralanmıştı.

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısının 41’e yükseldiğini, yaralanan 130 kişinin de tedavilerine devam edildiğini açıkladı.

“Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte”

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindekilerle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde incelemelerde bulundu.

Daha sonra saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir” dedi.

Yıldırım ayrıca saldırının hava trafiğinin saat 02.20 itibarıyla normale döndüğünü söyledi.

THY: Tüm seferlerimiz devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY), Atatatürk Havalimanı’nın uçuşlara açık olduğunu belirterek, yolcuların aksaklıklarla karşı mağduriyet yaşamamaları için güncel uçuş bilgilerini, Web Sitesi ve Çağrı Merkezi’nde takip ederek gelmelerini istedi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Yolcularımız, 28 Haziran 2016 tarihinde yaşanan olayın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı uçuşlara açılmış olup yolcularımızın oluşabilecek aksaklıklara karşı mağduriyet yaşamamaları adına güncel uçuş bilgilerini, Web Sitemiz ve Çağrı Merkezimizden takip ederek havalimanına gelmeleri önemle rica olunur. Karşılıklı olarak ABD uçuşlarımız da dâhil olmak üzere, tüm seferlerimiz devam ettirilmektedir.”

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği de, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER