Yıldırım: Saldırı IŞİD'i işaret etmekte

Başbakan Yıldırım, en az 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin de yaralandığı Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya ilişkin, “Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir” dedi.

Yıldırım: Saldırı IŞİD'i işaret etmekte

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindekilerle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

“DAEŞ örgütünü işaret etmekte”

“Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir.

“Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmekte.

“Hava trafiği normale döndü”

“Hava alanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.

“Güvenlik zafiyeti söz konusu değildir”

“Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir.

“Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır.”

“Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebiliriz.”

Başbakan Yıldırım, yaralılar arasında Türkiye vatandaşlarının yanı sıra, yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu, daha fazla detayı şu aşamada veremediğini sözlerine ekledi.

Yıldırım yaralıları hastanede ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

Acil serviste tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Yıldırım, yaralıların durumuna ilişkin de ilgililerden bilgi aldı.

Burada yaklaşık 20 dakika kalan Yıldırım, hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen vatandaşlara ve personele dönerek, “Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen saldırıya ilişkin olay yerini incelemesinin ardından, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, patlamalardan birinin taksicilerin yolcu beklediği geliş kapısında meydana geldiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER