Banksy: Aslında tamamen parçalanacaktı!

Banksy, 1.04 milyon sterline satılan 'yarı doğranmış' eserinin aslında tamamen parçalara ayrılmasını planladığını söyledi. Sanatçı, yaptığı provalarda 'her şeyin yolunda gittiğini' açıkladı.

Banksy: Aslında tamamen parçalanacaktı!
Banksy, kendini ‘kısmen’ imha eden ‘Balonlu Kız’ adlı eseri hakkında bir açıklama yaptı. Banksy, bir müzayede evinde yapılan açık artırmada çerçeve içine gizlenmiş doğrama makinesiyle kendini ‘kısmen’ parçalayan eserin aslında tamamen parçalanmasını planladığını söyledi. Banksy, o sırada işlerin yolunda gitmediğini ve müzayede evinin söz konusu eylemle ilgisi olmadığını da vurguladı.

Banksy, kişisel internet sitesinde yayımladığı ‘Director’s Cut’ (Yönetmenin uygun gördüğü kesim) videosu ile aslında eserin tamamen parçalanmasını hedeflediğini belirtti. Banksy videonun sonunda 2006 tarihli eserinin bir diğer baskının tamamen doğrandığı bir görüntüye de yer vererek “Provalarda hep işe yaramıştı” mesajını paylaştı. Banksy’nin yayımladığı videodaki görüntüleri kimin ya da kimlerin çektiği bilinmiyor. Bazıları gizlice çekildiği anlaşılan görüntülerde farklı kamera açıları olması, Banksy ya da yardımcılarının eserin kendini imha etmesi sırasında müzayede salonunda oldukları spekülasyonuna yol açmıştı.

1 MİLYON STERLİN DEĞERİNDE

Açık artırmanın ardından Sotheby’s kısmen parçalanmış eserin planlandığı gibi satışının Avrupalı bir kadın alıcıya yapıldığını ve eserin adının ‘Love is in the Bin’ (Çöpteki Aşk) olarak değiştirildiğini duyurmuştu. Londra’daki Sotheby’s müzayede evinde yapılan açık artırma sırasında kendini doğrayan ‘Balonlu Kız’ eseri 1.04 milyon sterlin’e satılmıştı. Açık artırma sırasında cep telefonları ile çekilen görüntülerde eserin doğrama makinesinden geçerek şeritler halinde parçalandığı sırada makinenin aniden durduğu ve eserin müzayede evi görevlilerince başka bir yere taşındığı görülmüştü. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER