VEDAŞ'tan vatandaşlara uyarı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari il Müdürlüğü düşük elektrik problemi çözmek amacıyla TEİAŞ bölge müdürlüğüne bağlı 154 kv'lık yeni trafo hattı faaliyete giriyor.

VEDAŞ'tan vatandaşlara uyarı
VEDAŞ Hakkâri İl Müdürlüğü kayıp enerji, enerji düşüklüğü, regülâtörsüz elektrik kullanılması gibi sorunların ortadan kaldırmak amacıyla Yüksekova'da TEİAŞ'ın, Van'ın Başkale ilçesinden gelen ve 2 yıldan beridir üzerinde çalışılan 154 kv'lık yeni trafo hattı Salı günü (07.02.2017) itibari ile faaliyete giriyor.

Yüksekova 154 trafo merkezinde incelemelerde bulunan Hakkâri VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir Salı günü 154 kv'lık yeni trafo hattın devreye gireceğini ve ilçedeki elektrik sorunun büyük bir ölçüde çözüleceğini belirterek, “Yaklaşık olarak 2 yıldır yapımı devam eden trafo merkezi ve iletim hattı yaklaşık olarak bir haftadır şuan enerjili. Son rötuş çalışmaları yürütülüyor. Bir aksilik olmazsa Salı günü (07.02.2017) tarihinde saat 09.00'da bu trafo merkezinde Yüksekova'daki enerji nakil hatlarımıza şebekemize 154'ten enerji verilecektir” dedi.

“YÜKSELTİCİLERİ DEVRE DIŞI BIRAKIN”

Bütün kamu kurumlarına, Yüksekova, Şemdinli, köyler ve beldelerinde ikamet eden vatandaşlara duyuruda bulunan Özdemir;”Abonelerimizin yüzde 99'uyükseltici (regülatör) bulunmaktadır. Salı günü saat 09.00 itibari ile herkesin yükselticisini devre dışı ederek normal şebeke konumunda enerji almasını sağlasın. Aksi takdirde yüksek voltajdan dolayı elektrikli cihazların hemen hemen hepsi risk altına girer ve yanma ile karşı karşıya kalır” dedi.

“VATANDAŞIMIZ BU HİZMETE KARŞILIK DAHA DUYARLI OLSUN”

Çok zor şartlar altında çalışılarak bu hizmetin yürütüldüğünü söyleyen Özdemir:”bu hizmetin özelde Yüksekova, Şemdinli halkımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Umarım bundan sonra vatandaşlarımız daha sağlıklı, kesintisiz ve tam voltajında bir enerji alacaklardır. Halkımızın da bu hizmete karşılık daha duyarlı ve tasarruflu enerji kullanmalarını talepte bulunuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki bu hizmete karşılık halkımızda gerekli cevabı verecektir” dedi.

"BÜTÜN HATLAR YERALTINA İNECEK"

"2017 yılı içerisinde Kaymakamlık nezlinde yapılacak çalışmalara paralel olmak üzere iller bankası, devlet su işler, karayolları ile birlikte entegreli bir şekilde tedbirli bir şekilde belediye ile beraber bizimde çalışma programımız var. Muhtemelen ipek yolu yani hastane girişinden Esendere yolu çıkışına kadar ve karayolundan Şemdinli yolu çıkışına kadar bulunan anayol güzergahını karayolu ağına gelen yoldaki bütün hatlarımızı yeraltına indirerek güzel bir aydınlatma sistemi ile hizmet sunmayı planlıyoruz."
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 10:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nayım Efendi
Nayım Efendi - 7 yıl Önce

Emeği geçen herkese minnettarız... şuan elektrikler o kadar düşük ki

SIRADAKİ HABER