Ankaralı hastanelerine güvenmiyor

Önümüzdeki yıllarda Ankara'da iki büyük hastane yapılacak. Ankara Tabipler Odası'nın yaptığı araştırmaya göre, vatandaşlar hastanelerde özlük haklarının korunmayacağını düşünüyor.

Ankaralı hastanelerine güvenmiyor
Ankara’da biri bu yıl diğeri 2019’da iki şehir hastanesi açılacak. Ankara Tabip Odası bu ihtiyaçtan yola çıkarak bir şehir hastaneleri anketi yaptı. Ankara’nın değişik hastane ve sağlık kuruluşlarında görevli 530 doktora 7 soru yöneltildi.

Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker köşesinde konuyla ilgili verileri paylaştı ve şu ifadelerde bulundu:

“Konunun kamu borcunda yol açacağı tahribatı, yıllardır ve sıklıkla işliyoruz. Fakat çok boyutlu bir mesele bu. Devasa ölçekteki iki şehir hastanesi devreye alındığında kent ve toplum yaşamı, ulaşımdan sağlık hizmetlerinin kalitesine, erişimine dek bugünkünden çok farklı olacak. Ne var ki ortada ciddi bir farkındalık sorunu var.

Ankara Tabip Odası bu ihtiyaçtan yola çıkarak bir şehir hastaneleri anketi yaptı. Ankara’nın değişik hastane ve sağlık kuruluşlarında görevli 530 doktora 7 soru yöneltildi.

Biz, soru ve gelen yanıtları yorumsuz olarak aktaralım:

* Şehir hastanesinde çalışmak istiyor musunuz?

Evet: Yüzde 7 – Hayır: Yüzde 73 – Kararsız: Yüzde 20.

* Şehir hastanesi hakkında, mevzuat, idari yapı, işleyiş gibi konularda yeterince bilgilendirildiğinizi düşünüyor musunuz?

Evet: Yüzde 4 – Hayır: Yüzde 96.

* İl sağlık müdürlüğü tarafından, çalıştığınız hastanede ŞH ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmasını ister misiniz?

Evet: Yüzde 86 – Hayır: Yüzde 14.

* Şehir hastanesinde göreve başladıktan sonra özlük haklarınızda kayıplar olacağını düşünüyor musunuz?

Evet: Yüzde 55 – Fikrim Yok: Yüzde 37 – Hayır: Yüzde 8.

* Şehir hastanesinde göreve başladıktan sonra yükünüzün artacağını düşünüyor musunuz?

Evet: Yüzde 64 – Fikrim Yok: Yüzde 27 – Hayır: Yüzde 9.

* Şehir hastanelerinin konumu düşünüldüğünde, sizin ve hastaların hastaneye ulaşımında zorluklar yaşanacağını düşünüyor musunuz?

Evet: Yüzde 86 – Fikrim yok: Yüzde 5 – Hayır: Yüzde 9.

* Şehir hastanesinde göreve başladıktan sonra, hastalara şu anda vermiş olduğunuz hizmete kıyasla, daha nitelikli bir sağlık hizmeti verebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Evet: Yüzde 9 – Fikrim Yok: Yüzde 25 – Hayır: Yüzde 66.”

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER