Eymen bebek yaşamını yitirdi

Yaşaması için sosyal medyadan yüzlerce kişinin seferber olduğu SMA hastası Eymen bebek bugün yaşamını yitirdi. Hastalığın tedavisinde kullanılan ve ABD'den getirtilen ilacın bir dozu 125 bin dolar. SMA hastası bebeklerin aileleri, ilacı devletin karşılaması için kampanyalar düzenliyor.

Eymen bebek yaşamını yitirdi
 

Adapazarı’nda, SMA hastalığı nedeniyle tedavi gören 8 aylık Eymen Çapkın hayatını kaybetti.

Adapazarı’nda yaşayan Metin ve Neziha Çapkın çiftinin Spinal Musküler Atrofi hastası çocukları Eymen’in tedavisi için gerekli ilaçların alınması için 561 bin doların gerekmesi nedeniyle Sakarya Valiliği Mart ayında yardım kampanyası düzenledi.

300 BİN LİRAYA DAHA İHTİYAÇ VARDI

Eymen’in tedavisi için gerekli ilaçların alınması amacıyla düzenlenen kampanyaya spor kulüplerinden işletmelere kadar birçok kişi ilgi gösterdi. İlaçların alınması için kampanya devam ederken, ilaçların alınması için gerekli para için yaklaşık 300 bin liranın eksik olduğu öğrenildi.

Ancak Eymen bebeğin daha fazla bekleyecek vakti yoktu. Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde solunum cihazına bağlı yaşayan Eymen bugün yaşamını yitirdi.

Eymen’in ölümü büyük üzüntü yarattı. Neziha Çapkın hastanenin bahçesinde oğlunun elbisesini koklayıp ağlarken, baba Metin Çapkın ise yere oturarak ağladı. Metin ve Neziha Çapkın’ı yakınları ve hastane çalışanları teskin etmeye çalıştı.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Kas hastalığı olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası çocukların aileleri geçen şubatta TBMM giderek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulunarak yardım istemişti. Türkiye yaklaşık 3 bin çocuk bu hastalıkla mücadele ediliyor. ABD’de bulunan ve çocukların yaşamını uzatan ilacın dozu 125 bin dolar ve 6 doz alınması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı SMA hastalığından ölümle pençeleşen bu çocuklardan sadece 20’sini seçiyor ve ilacı veriyor. (DHA-HABER MERKEZİ)

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER