Meteoroloji'den 'asit yağmuru' açıklaması

Meteroloji Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların yağmurla birlikte yurtta etkili olacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Meteoroloji'den 'asit yağmuru' açıklaması
Meteroloji Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların yağmurla birlikte yurtta etkili olacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Meteoroloji'nin açıklamasında "Bu gece tahminlere uygun olarak tekrar başlayan yağış ile dün kısmen taşınan gaz ilk etapta yere inmiştir. Yağışla birlikte rüzgar yön değiştirdiği için Musul üzerinden ülkemize doğru gaz taşınımı sona ermiş olup, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riski bulunmamaktadır" denildi.

"ASİT YAĞIŞI RİSKİ BULUNMAMAKTADIR"

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, olayla ilgili meteorolojik değerlendirmeye ilişkin, Türkiye için asit yağmuru riskinin olmadığı belirtildi. Musul üzerinden Türkiye'ye doğru gaz taşınımının sona erdiği ifade edilen açıklamada, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riskinin bulunmadığı kaydedildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin yazılı açıklaması, şöyle:

"Son 3 gündür Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceğine dair basınımızda haberler yayınlanmaktadır. Olayla ilgili dün ve önceki gün yayınladığımız değerlendirmelerde asit yağmuru riskinin düşük olduğu, sadece Perşembe günü güneyli rüzgarlar ile güneydoğu sınır illerimize toz ve gaz taşınımı olabileceği ancak yağış beklenmediği için risk içermediği ifade edilmiş, Perşembe gecesi başlayacak yağışların Cuma günü gün boyunca devam edeceği tahmin edildiği ve Yağışla birlikte bölgedeki rüzgâr akışlarının yer ve yere yakın gazın yükselebileceği seviyelerde kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riskinin zayıf olduğu değerlendirilmişti. Bu gece tahminlere uygun olarak tekrar başlayan yağış ile dün kısmen taşınan gaz ilk etapta yere inmiştir. Yağışla birlikte rüzgar yön değiştirdiği için Musul üzerinden ülkemize doğru gaz taşınımı sona ermiş olup, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riski bulunmamaktadır. Ayrıca yapılan meteorolojik değerlendirmeler ve rüzgar analizlerine göre yarın bölgede yağış beklenmiyor. Pazar gününden itibaren bölgenin tekrar yağışlı bir sistemin etkisine girmesi ve yağışların hafta boyunca etkili olması beklenmekte ancak hava akımları nedeniyle bölgeden ülkemize doğru gaz taşınımı beklenmediğinden ülkemiz için asit yağmuru riskinin olmadığı değerlendirilmektedir."
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER