'600 IŞİD'cinin otobüsü çölde sıkıştırıldı'

Lübnan sınırından çekilmeyi kabul eden 300 IŞİD militanı ve 300 sivili Irak sınırına taşıyan konvoy, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon tarafından engelleniyor. Koalisyon, militanların doğuya taşınmasına izin vermeyeceğinin Suriye hükümetine iletilmesi için Rusya'yla temas kurdu.

'600 IŞİD'cinin otobüsü çölde sıkıştırıldı'
Suriye, Lübnan ve Hizbullah’ın IŞİD’le yaptığı anlaşma sonucu Suriye-Lübnan sınırından çekilmeyi kabul eden 300 IŞİD militanı ve ailelerinden oluşan 300 sivile ilişkin tartışma sürüyor. Militanlar ve ailelerinin Irak sınırına taşınmasına karşı çıkan ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon, 17 otobüslük konvoyun Suriye çölünde sıkıştırıldığını duyurdu.


Koalisyondan yapılan açıklamada, konvoyun hâlâ Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgede bulunduğu belirtildi. Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, “Konvoy, Suriye’nin doğusundaki diğer IŞİD unsurlarıyla bağlantı kurmayı başaramadı” denildi. Dillon, “O konvoyu izlemeyi sürdürüyoruz. Ve doğudaki herhangi bir IŞİD unsuruyla birleşmesi yönündeki hareketlerini engelleyeceğiz. Oraya doğru hareket etmeyi deneyen tüm IŞİD birimlerini vurmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Açıklamada, koalisyonun Rusya’dan da Suriye hükümetiyle temas kurup ‘konvoyun Irak sınırına daha da yaklaşmanının engelleneceğini’ aktarmasının istendiği belirtildi.

Suriye ve Lübnan orduları ile Hizbullah’ın Lübnan sınırındaki ortak operasyonu sonucu köşeye sıkışan IŞİD militanları doğuya çekilmeyi kabul etmiş; militanların Irak sınırına gönderilmesi planına Bağdat, Erbil ve Washington’dan tepki gelmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER