ABD 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenleri anıyor

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül saldırılarının yirminci yıl dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerine katılıyor. Biden, yayınladığı mesajda 'ulusal birlik' çağrısı yapmıştı.

ABD 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenleri anıyor

ABD, yirmi yıl önce El Kaide tarafından düzenlenen 11 Eylül saldırılarını anıyor. ABD Başkanı Joe Biden, yirmi yıl önce gerçekleşen ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların düzenlendiği yerleri ziyaret ederek anma programlarına katılıyor. 

İSİMLER TEK TEK OKUNUYOR

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden sabah saatlerinde saldırıların düzenlediği üç farklı yerde ölenlerin yakınlarıyla bir araya geliyor. Biden'ın anma etkinliklerinde ilk durağı, New York'ta saldırıların hedefi olan Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu yıkılan İkiz Kuleler oldu. İlk uçağın Dünya Ticaret Merkezi'ne çarptığı sabah yerel saatle 08:46'da (TSİ 15:46'da) bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Biden'a eski ABD Başkanları Barack Obama ve Bill Clinton da eşlik etti. Saygı duruşundan sonra İkiz Kuleler'in bulunduğu alanda hayatını kaybeden 2.977 kişinin isimleri tek tek okundu. Biden, saldırıların yıl dönümünden önce yayınladığı video mesajında ülkede birlik çağrısı yapmıştı. Biden, saldırılara müdahale eden acil durum çalışanlarına atıf yaparak "Saldırıların ardından hayatlarını her geçen dakika, saat, ay ve yıllarda tehlikeye atanları onurlandırıyoruz" demişti.

YİRMİNCİ YIL

11 Eylül 2001 Salı günü, saldırganlar Amerikan yolcu uçaklarını kaçırmış ve New York'taki iki gökdelene çarparak binlerce kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu saldırılar sadece Amerika için değil, tüm dünya için travmatik olaylarından biri oldu. ABD'nin doğu kıyısında uçmakta olan dört uçak, birbiriyle bağlantılı kişilerden oluşan küçük bir ekip tarafından aynı anda kaçırıldı. Daha sonra saldırganlar bu uçakları New York ve Washington'ın simgeleşmiş binalarına çarpmak için güdümlü füze gibi kullandılar. Uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler'e çarptı. (Kaynak: BBC Türkçe) 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2021, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER