ABD Almanya'dan Suriye'nin kuzeyine asker istedi

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Almanya'dan Suriye'nin kuzeyine asker göndermesini talep ettiklerini açıkladı. Jeffrey, "Almanya'dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz" dedi.

ABD Almanya'dan Suriye'nin kuzeyine asker istedi
Bir yandan Suriye’de çekilme kararını hayata geçirmeye çalışan, bir yandan da ülkenin kuzeyinde kurulacağı belirtilen güvenli bölge için müzakereler yürüten ABD, Almanya’dan asker göndermesini talep etti. ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, “Almanya’dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz” dedi. Jeffrey, bölgeyi kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yardım için Almanya’ya askeri eğitimci, lojistik uzmanı ve teknisyen gönderilmesi çağrısı yaptı.

‘YEREL GÜÇLERLE SAVAŞMAK DAHA DOĞRU AMA YETERLİ DEĞİL’

Berlin temaslarının ardından Welt am Sonntag gazetesi ile Alman haber ajansı dpa’ya konuşanJeffrey, “IŞİD’i yerel Suriyeli güçlerle geriletmek daha iyi. Fakat lojistik, eğitim ve teknik yardım için hava desteğini garanti almak amacıyla belirli bir düzeyde uluslararası varlık gösterilmesine ihtiyaç var” dedi.

SAYI VERMEDİ

Almanya ve diğer koalisyon ortaklarından ‘gönüllüler’ aradıklarını söyleyen Jeffrey, koalisyon üyelerinin göndereceği askerlerin doğrudan çatışmaya girme ihtimalinin düşük olduğunu ekledi. ABD’li yetkili, Almanya’dan kaç asker gönderilmesini talep ettiklerini ise açıklamadı.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararını geçen ekimde sürpriz biçimde açıklamasının ardından, SDG’nin kontrolündeki bölgede doğacak boşluğun nasıl doldurulacağı tartışma konusu. Kurulacağı belirtilen güvenli bölgeye Türkiye ‘talip’ olsa da, son haftalarda ABD’nin 80 üyeli IŞİD karşıtı koalisyonun diğer ortaklarından asker talep ettiği yönünde haberler geliyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER