ABD'de dört ayda 130 milyon kişi en az bir doz aşı oldu

ABD'de yetişkin nüfusun yüzde 50,4'üne en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldığı açıklandı. 330 milyon nüfuslu ülkede, 84 milyon kişi de iki doz aşı yaptırarak tamamen aşılandı.

ABD'de dört ayda 130 milyon kişi en az bir doz aşı oldu

Korona virüsü salgınında en yüksek vaka sayılarının görüldüğü ülke olan ABD'de aşılama kampanyasındaki hız dikkat çekiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin (CDC) açıklamasına göre, yaklaşık 330 milyon nüfusu bulunan ABD'deki tüm yetişkinlerin yarıdan fazlasına en az bir doz aşı yapıldı.

CDC'nin açıkladığı verilere göre, ABD'de yetişkin nüfusun yüzde 50.4'üne en az bir doz aşı yapıldı. Bu veri, ülkede 18 yaşın üzerinde olan yaklaşık 130 milyon kişiye en az bir doz aşı yapıldığı anlamına geliyor.

İki doz aşı yapılarak Covid-19'a karşı tamamen aşılananların sayısı ise 84 milyon olarak verildi. Bu veri de, ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 32.5'inin tamamen aşılandığı anlamına geliyor.

65 yaş üzerindeki yetişkinlerin ise yüzde 81'ine en az bir doz aşı yapıldığı açıklandı. Bu yaş grubunun üçte ikisinin de iki doz aşı yaptırdığı açıklandı.

ABD'de günde ortalama 3 milyondan fazla aşı yapılıyor. Ülkede aşılama kampanyasının başladığı 14 Aralık'tan bu yana geçen yaklaşık dört ayda yapılan toplam aşı sayısı ise 210 milyon doz olarak verildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER