ABD: IŞİD Bizim İçin Doğrudan Tehdit Değil

IŞİD'e düzenlediği operasyonlarda başarısız olan ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanı Dempsey, IŞİD'in kendileri için tehdit olmadığını belirtti.

ABD: IŞİD Bizim İçin Doğrudan Tehdit Değil
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, IŞİD'in ABDtoprakları ya da Avrupa için doğrudan bir tehdit haline gelmesi halinde Amerikan ordusunun da doğrudan IŞİD militanlarının üzerine gideceğini söyledi.


IŞİD: BÖLGESEL TEHDİT OLUŞTURUYOR

Afganistan'a giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Dempsey, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yarattığı tehdide ilişkin düşüncelerini paylaştı. IŞİD'in şu an daha ziyade bölgesel bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dempsey, söz konusu terör örgütünün ABD ya da Avrupa'ya yönelik herhangi bir saldırı planlamadığını belirtti.

3 ÜLKEYE GÖREV DÜŞÜYOR

Dempsey; TürkiyeÜrdün ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki kilit müttefiklerin de IŞİD'in yok edilmesinde ABD'ye yardımcı olacağına inandığını söyledi.

ABD YETERSİZ Mİ KALDI?

Obama yönetimi şu ana kadar IŞİD'e yönelik askeri müdahalesini, Irakiçinde düzenlediği hava operasyonlarıyla sınırladı. Ancak IŞİD'in Suriyedahil bölgede önemli kazanımlar elde etmeyi sürdürmesi, ABD hava operasyonlarının yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER