ABD, Menbic'e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi

Menbic Askeri Meclisi’nden yapılan açıklamada, ABD’nin 200 askerini ve zırhlı araçlarını Menbic’e naklettiği belirtildi.

ABD, Menbic'e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi
Suriye Demokratik Güçleri’ne bağlı Menbic Askeri Meclisi’nden bir yetkili, ABD’nin kısa bir süre önce zırhlı araçlarla birlikte 200 askerini daha Menbic’e gönderdiğini açıkladı. Sputnik’e konuşan yetkili şu açıklamalarda bulundu: “ABD, ÖSO ve Türkiye’nin saldırılarından kurtarmak amacıyla, Menbic kentine 2 hafta önce askerlerini ve zırhlı araç ile ağır silahlarını göndermişti. Kısa bir süre önce de 200 askerini ve zırhlı araçlarını gönderdi. 50 civarında zırhlı araç gönderdi. Çünkü ihtiyaç var. ÖSO ve Türkiye, Menbic batısındaki köylere halen saldırı gerçekleştiriyor. Yeni gelen ABD askerleri kentin kuzeyindeki köylerde konuşlandırıldı. ABD ve koalisyon güçleri bizlere Menbic kentinin savunulması için daha fazla asker göndereceklerini dile getirdi”


ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki Kobanê, Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şedadi ve Menbic kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor.

ÖSO’nun 2012 yılında ele geçirip, 2014 yılında IŞİD’e kaybettiği 80 bin nüfuslu Menbic, 12 Ağustos’ 2016’da Suriye Demokratik Güçleri tarafından IŞİD’in elinden alınmıştı. Menbic, güneyde Halep’e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus’a 40 kilometre, doğuda Kobanê’ye 65, batıda ise Bab’a 45 kilo metre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER