ABD: Obama'nın özel temsilcisi DSG ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk’ün Demokratik Suriye Güçleri’nin liderleriyle görüştüğünü söyledi.

ABD: Obama'nın özel temsilcisi DSG ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“DSG’ye yönelik ABD desteğini teyit etti”

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün Almanya ve Türkiye’de de temaslarda bulunduğunu belirten Toner, özel temsilcinin Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) liderleriyle görüştüğünü, Menbic’in IŞİD’ten alınmasına yönelik memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.

“Brett McGurk ayrıca IŞİD’e karşı mücadelede DSG’ye yönelik ABD desteğini teyit etti. Aynı zamanda SDG tarafından verilen taahhütlere uyulmasının önemini vurguladı.

“Tüm bu görüşmelerinde çatışmaların önlenmesi ve çabaların birleştirilmesini teşvik etti.”

“Kürt güçleri Fırat’ın doğusuna dönme sözünü yerine getirdi”

Mark Toner, DSG içindeki Kürt güçlerinin Fırat’ın doğusuna dönme sözünü yerine getirdiklerini yineleyerek, IŞİD’ten kurtarılan Menbic’in bölgenin yerlileri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

“Mümkün olan en kısa sürede yerel makamların ve yerel hükümetin IŞİD’ten alınan şehir ve kasabalarda kontrolü yeniden tesis etmesini istiyoruz.

“Asıl amaç yerlerinden olmuş, IŞİD terörüne maruz kalmış halkın evlerine geri dönmesi, şehirlerin de eski normal haline dönmesidir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER