ABD: 'Türkiye'ye 31 Temmuz'a kadar süre verdik'

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye'ye Rus yapımı S-400'lerden vazgeçmesi için 31 Temmuz'a kadar süre tanındığı haberini doğruladı. Lord, vazgeçmemesi halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkartılacağını açıkladı.

ABD: 'Türkiye'ye 31 Temmuz'a kadar süre verdik'
ABD’nin Türkiye’ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre tanıdığı ve Ankara’yı F-35 programı ile ilişkisini kesmekle tehdit ettiğine dair haberler resmen doğrulandı. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye’ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini almaktan vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre tanıdıklarını açıkladı.

‘VAZGEÇMEZSE PİLOTLAR SINIRDIŞI EDİLECEK’

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord da Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasının F-35 programına katılımı ile örtüşmeyeceğini’ söyledi; bu kararından vazgeçmesi için Ankara’ya 31 Temmuz’a kadar süre tanıdıklarını duyurdu.

Lord, bu kararından vazgeçmemesi halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkartılacağını, program kapsamında ABD’de eğitim görmekte olan Türk askerlerinin sınır dışı edileceğini, Türk şirketlerinin de F-35 programına katılamayacağını söyledi.

Reuters ajansı ve Foreign Policy dergisi dün, S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin F-35 ortaklığının tehlikeye girdiğini, Washington’ın pilotların eğitimi konusuna bazı yaptırımlara hazırlandığını ve ilgili bir mektubun Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderildiğini duyurmuştu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER