ABD'den Türkiye'ye yeni mesaj: 'Menbic'de ortak hedef IŞİD'

Türkiye ve ÖSO'nun YPG'ye olası saldırısına karşı Menbic'e asker gönderen ABD'den açıklama: El Bab çevresinde ortak hedef IŞİD.

ABD'den Türkiye'ye yeni mesaj: 'Menbic'de ortak hedef IŞİD'
ABD Dışişleri’nden, Pentagon’un Menbic’e asker göndererek YPG’ye ‘kalkan’ olması hakkında açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geçici Sözcüsü Mark Toner, “Tarafların ortak amacı ise IŞİD ile mücadele” dedi. Toner, “Sahadaki bütün taraflara, koalisyonun operasyonunu raydan çıkaracak başka amaçlara değil, IŞİD’e yoğunlaşmaları gerektiği mesajını yolluyoruz” diye konuştu.

Toner’a günlük basın toplantısında, “ABD’nin Menbic’deki poziyonu ne? Orada Amerikan bayrağı dalgalanıyor, bölgede daha fazla Amerikan askeri var, Türkiye kente girme tehdidinde bulunuyor ve rejim de kente girmeye hazırlanıyor” sorusu yöneltildi.

Amerikalı sözcü, taktiksel ayrıntıların Savunma Bakanlığı’na danışılması gerektiğini söyleyip, şu yanıtı verdi:

“El Bab’ın doğusında çok karmaşık bir ortam var. Birden fazla güç, IŞİD’i temizlemek amacıyla bu bölgede bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Böylesine küçük bir bölgede, birden fazla güç bulunduğunda, gereksiz veya istem dışı gerginliğin yaşanmamasını istiyoruz. Durum zaten yeterince gergin ve değişken. Dolayısıyla sahadaki bütün taraflara, koalisyonun operasyonunu raydan çıkaracak başka amaçlara değil, IŞİD’e yoğunlaşmaları gerektiği mesajını yolluyoruz. Odak noktasının, daha önceden açıklanmış hedef olarak, IŞİD’i yok etmek olarak kalmasını istiyoruz. Koalisyon, müttefiklerimiz ve ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde çalışmaya devam edecek. Ortak hedefimiz IŞİD.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER