Alman heyet Kobani raporunu Avrupa'ya iletecek

Almanya’dan bir heyet, DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı sınır hattında gerçekleştirilen nöbet eylemelerine destek vermek ve Kürt halkına yönelik katliam girişimlerini dünya kamuoyuna duyurmak için Suruç’a geldi.

Alman heyet Kobani raporunu Avrupa'ya iletecek
Almanya’dan bir heyet, DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı sınır hattında gerçekleştirilen nöbet eylemelerine destek vermek ve Kürt halkına yönelik katliam girişimlerini dünya kamuoyuna duyurmak için Suruç’a geldi. Heyetteki Young Stamggle üyesi Jan Wagner, DAİŞ çeteleri ile Türk askerleri arasındaki işbirliğine şahit oldukları belirterek, “Dünyanın gözleri önünde oluyor bütün bunlar ve dünya kamuoyunda hiç bahsedilmiyor” dedi ve hazırlayacakları raporu Avrupa’daki kurumlara aktaracaklarını belirtti.


DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı sınır hattında oluşturulan direniş nöbeti kararlılıkla sürdürülüyor. Uluslararası alandan da desteğin olduğu nöbete, Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen saldırıları dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla Almanya’dan gelen bir heyet de dahil oldu.

Almanya’da gençler arasında faaliyet gösteren Young Struggle (Genç Mücadele) üyesi Jan Wagner, Almanya’dan bakıldığında Kürt halkının mücadelesinin oldukça etkileyici olduğunu ve mücadelenin bir parçası olmak için Suruç’a geldiklerini ifade etti. Wagner, sınır hattındaki köylerde kurulan sistem ve örgütlemenin de kendisini çok etkilediğini belirterek, “Hem mücadele edip direniyorlar hem de kolektif bir yaşam örüyorlar” dedi.

İki gün önce sınıra geldiklerini ve doğu hattındaki köyleri gezdiklerini belirten Wagner, Türk askerleri ile DAİŞ çeteleri arasındaki işbirliğine Kop köyünde kaldıkları sırada şahit olduklarını söyledi. Wagner, dünya kamuoyuna aktarmak istedikleri kirli işbirliğini şu sözlerle dile getirdi: “Geceleri Türk askerlerinin DAİŞ ile görüştüklerini görebildik. Kop köyü sınırının her iki tarafında araçlar buluştu.  Tellerin orada durdular ve birçok insan araçlardan indi. Araçtan inenler saatlerce görüştü. Birbirlerine bir şeyler verdiler ve gittiler. Çok şaşırdım, etkilendim. Dünyanın gözleri önünde oluyor bütün bunlar ve dünya kamuoyunda hiç bahsedilmiyor.”

Türk devletinin DAİŞ çeteleriyle ilişkilerine derhal son vermesi gerektiğini kaydeden Wagner, “Tüm insanları bu ilişkilere karşı duyarlı olmaya çağırıyorum. Sokağa, mücadeleye davet ediyorum. Kürt halkı ile özgürlük için mücadele çağırıyorum. Bu mücadeleyi tüm dünyaya yayalım diyorum” çağrısında bulundu.

Kızıl Eylem üyesi Lena Falkenstein ise Suruç ve Kobanê’ye yönelik katliam girişimlerinden uluslararası alanda hiç bahsedilmediğini belirterek, saldırıları başta Almanya olmak üzere dünya basınına taşımak istediklerini ifade etti.

Avrupa’nın birçok ülkesinde Kürt halkına yönelik baskı olduğunu belirten Falkenstein, “Almanya hala PKK’yi terör listesinde tutuyor ve o listeden çıkartmak istemiyor. Kürt halkının yürüyüşlerine polis tarafından saldırıyor. Almanya basını Kobanê’deki katliamı, vahşeti göstermiyor. Hâlbuki tüm dünya görüyor ki asıl mücadele eden, halkı koruyan, Kürt savunma güçleridir” değerlendirmesinde bulundu.

Falkenstein, DAİŞ ile Türk askerleri arasındaki işbirliğini çok rahat bir şekilde gözlemleyebildiğinin belirterek, “Burada en çok dikkatimi çeken insanların hiç tükenmeyen umududur. YPG şu an en zor koşullar altında mücadele etmesine rağmen, hepimiz eminiz ki zafere ulaşacaktır” dedi. Falkenstein, Türkiye devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı sömürgeci politikalarından ve DAİŞ çeteleri ile yaptığı işbirliğinden vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Aralarında, Almanya Göçmen Işçiler Federasyonu ve Sosyalist Kadınlar Birliği temsilcilerinin de bulunduğu heyet, sınır hattında yaptıkları gözlemleri raporlaştırarak Avrupa’da ilgili kurumlara sunacaklarını belirtti.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER