Almanya’da Erdoğan’ın korumaları için uyarı!

7-8 Temmuz’da Hamburg’daki G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘korumaları’na karşı Almanya polisi önlem alıyor.

Almanya’da Erdoğan’ın korumaları için uyarı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın korumalarının ABD’de Erdoğan’ı protesto edenlere saldırması ve ardından korumalar hakkında yakalama kararını çıkarılmasından sonra Almanya da harekete geçti. 


7-8 Temmuz tarihleri arasında Hamburg’da düzenlenecek G20 zirvesine katılacak olan Erdoğan’ın korumalarının benzer şekilde bir saldırıda bulunmaması için ilk uyarı yapıldı.

EMNİYET KORUMALARA KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Hamburg Emniyet Müdürü Ralf Martin Meyer, yabancı devlet adamlarının korumalarının göstericilere saldırmaması için önlemlerin alınacağını söyledi. Meyer yaptığı açıklamada, “Washington’da yaşanan tablonun bir benzerinin Hamburg’da olmasına izin vermeyeceğiz. Polis olay yerinde olacak ve gerektiğinde hemen müdahale edecek” dedi.

Meyer yaptığı açıklamada devamla, yabancı devlet adamların korumalarının Almanya’da polis yetkisi olmadığını belirterek, “Sadece gerekli durumlarda korudukları kişinin güvenliğini alabilirler.

G20 KARŞITI EYLEMLER KİTLESEL OLACAK

7-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak G20 Zirvesi’ne aralarında Erdoğan ve Trump’un da olduğu 19 devlet ve hükümet başkanı ile AB yetkilileri katılacak. G20 buluşmasına karşı çok sayıda örgüt ise karşı gösteriler için hazırlıklarını sürdürüyor. Başta Erdoğan ve Trump olmak üzere savaş ve ayrımcılık yanlısı liderlerin protesto edileceği gösterilere en az 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Almanya’daki Türkiye örgütlerden DİDF, Nav-Dem ve AABF de eylemlere güçlü katılma çağrısında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER