Bağdat'ta bir dizi saldırı: 20'yi aşkın ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün de düzenlenen bir dizi saldırıda 20'yi aşkın kişi hayatını kaybederken, 60 dolayında kişi yaralandı.

Bağdat'ta bir dizi saldırı: 20'yi aşkın ölü
 Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün de düzenlenen bir dizi saldırıda  20'yi aşkın kişi hayatını kaybederken, 60 dolayında kişi yaralandı.


Güvenlik kaynaklarının verdiği ilk bilgilere göre başkentin farklı semtlerinde en az beş bombalı araç infilak etti.  Patlamalardan ikisi Sünni çoğunluklu Dura mahallesinden meydana geldi ve en az 6 kişi hayatını kaybetti. Bağdat'ın Şii mahallesi El Cedide'de de patlamalar yaşandı.  Bu mahallede en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Bir çok mahallede yaşanan patlamalarda hayatını kaybedenlerin net sayısı bilinmiyor ancak 20'nin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak genellikle El Kaide bağlantılı Sünni gruplar Bağdat ve çevresinde koordineli saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Ocak ayı başından bu yana Irak'ta 650'yi aşkın kişi hayatını kaybetti.  BM'ye göre 2013 yılında 8 bin 800'ü aşkın kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti.

Bu son saldırılar ülkenin batısındaki Ramadi ve Felluce'de hakimiyet savaşlarının devam ettiği bir sırada yaşandı. Felluce kenti ile Ramadi'nin bazı mahalleleri El Kaide ile hükümet karşıtı Sünni grupların elinde bulunuyor. / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER