Barselona'da saldırı: 13 kişi öldü, 100'den fazla yaralı

İspanyol polisi, Barcelona'da kalabalığın arasına dalan minibüsü kiralayan kişinin kimliğini açıkladı. Saldırada 13 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla insanın da yaralandığı açıklandı.

Barselona'da saldırı: 13 kişi öldü, 100'den fazla yaralı
İspanya’nın turistik kenti Barselona’nın en yoğun caddelerinden Las Ramblas’da, bir minibüs kalabalığa daldı. İspanyol yetkililer, saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla insanın da yaralandığını açıkladı. Yetkililer, 2 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.


Katalan polisi ise başka bir saldırı daha yapılacağına dair herhangi bir bilgi olmadığını söyledi. Yakalanan 2 kişinin de saldırıyı gerçekleştiren minibüsün şoförü olmadığını ekleyen polis, öldürülen bir kişinin ise olayla bağlantısının olmama ihtimali olduğunu da açıkladı.

RAJOY: BU BİR CİHATÇI TERÖR SALDIRISI

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise saldırının “cihatçı terörizm” olduğunu söyledi ve yapılan bu saldırıya küresel çapta yanıt verilmesini istedi.

Rajoy, Barselona’da düzenlediği basın toplantısında “Günümüzde terörle mücadele, bizim gibi özgür ve açık toplumların önceliğidir. Bu küresel bir tehdittir ve buna verilecek tepki de küresel ölçekte olmalıdır” dedi. Başbakan Rajoy, diğer İspanyol siyasi partilerini ülkedeki terörle mücadele antlaşmasını tazelemek üzere çağıracağını da belirtti.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Katalan polisi, Barselona’nın güneyinde bulunan Cambrils kasabasında “terör saldırısı” düzenlemeye hazırlanan failleri öldürdüklerini söyledi. Barselona’da düzenlenen minibüs saldırısından sonra yapılan takibin ardından öldürülen failler hakkında polis, 4 saldırganın öldürüldüğünü, 1 saldırganın ise yaralı olduğunu açıkladı.

POLİS SALDIRGANIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

İspanyol polisi, saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin adını Driss Oukabir olarak açıklayıp bir fotoğrafını paylaştı. Ancak tutuklanan kişinin Driss Oukabir olup olmadığı açıklanmadı.

ispanya

 

polisler

Barselona polisi çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı. Anons yapan polis ekipleri tüm dükkanların kapatılmasını ve ikinci bir emre kadar kimsenin dışarı çıkmamasını istedi.

İspanya Başbakanı  Mariano Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduğunu söyledi.

Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs.

Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs.

CNN Türk’e konuşan bir görgü tanığı “Çok yaralı var. Çocuklar var yerlerde. Polisler giriş çıkışları yasaklamış. Kimse dışarı çıkamıyor. Saldırının düzenlendiği minibüs hala olay yerinde. Metro istasyonuna çok yakın bir nokta. Yaralılara müdahale ediliyor” dedi.

barca2

RESTORAN İDDİASI YALANLANDI

İspanyol polisi, saldırıdan yaklaşık iki saat sonra, yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişilerin yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldığı ve rehineler olduğu iddiasını yalanladı.

barca1

CNN Türke’ konuşan olay yerinin yakınındaki bir restoran sahibiyse, polisin içeride durmalarını istediğini söyledi. Görgü tanığı dışarıda sadece ambulansların ve polislerin olduğu bilgisini verdi.

Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas’taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Ancak restoranın bir Türk restoranı olduğu bilgisi henüz doğrulanmış değil.

SALDIRIDA BİR YUNAN AİLE YARALANDI

Yunan Devlet Televizyon Kurumu’nun geçtiği son habere göre Barcelona’da bir Yunan aile saldırıda yaralandı. Anne ve iki çocuğun durumu ağır. Babanın durumu ise daha iyi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER