Barzani: Çevremizdeki ülkeler referandumdan korkmamalı

Barzani bağımsızlık referandumu konusunda ‘Çevremizdeki ülkelerin Kürdistan halkının referandumundan korkmaması gerekiyor’ dedi.

Barzani: Çevremizdeki ülkeler referandumdan korkmamalı
Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bölgede 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan bağımsızlık referandumu konusunda kaygılarını dile getiren komşu ülkelere güvence verdi. Barzani, “Çevremizdeki ülkelerin Kürdistan halkının referandumundan korkmaması gerekiyor” dedi.


Erbil’i ziyaret eden bir grup Kuveytli gazeteciyi kabul eden Mesut Barzani, referandum sürecini ayrıntılı biçimde anlattı. Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barzani “Kürdistan halkınının kendi kaderini tayin etme hakkının olduğunu” söyledi.

Halkın iradesinin tüm siyasi partilerin üstünde olduğunun altını çizen Barzani, “Hakları için harekete geçmeyen hiçbir halk amacına ulaşamamıştır. Referandum kararı da Kürdistan halkının kararıdır. Halkın iradesi tüm parti ve baskılardan yüksek olup, haklarından vazgeçmeyeceği gibi verdiği bu karardan da geri adım atmayacaktır” dedi.

“Kürdistan halkı da hiçbir baskı ve ihlali kabul etmeyecektir” sözlerini kullanan Barzani, bölgedeki bazı ülkelerin referandum kararını üzüntüyle karşılamasına ilişkin olarak şunları söyledi:

“Çevremizdeki ülkelerin Kürdistan halkının referandumundan korkmaması gerekiyor. Çünkü 26 yılı aşkın bir süredir, Kürdistan Bölgesi’nin bölgedeki huzurun nedeni olduğu kanıtlanmıştır. Referandumdan sonra da söz konusu ülkelerle ekonomik ve siyasi ilişkilerimiz güçlenecektir.” (ANKA)

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER