Barzani: Hiçbir grup IKBY'den Türkiye'ye operasyon yapamaz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye'ye gidemez ve Kürdistan Bölgesi'ne geri dönemez" dedi.

Barzani: Hiçbir grup IKBY'den Türkiye'ye operasyon yapamaz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen İstikrar ve Refah için Irak Forumu'nda konuşma yaptı. Barzani, burada yaptığı konuşmada, “Silahlı bir grup, askeri operasyon yapmak için Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden Türkiye'ye gidemez” açıklamasında bulundu.

Rûdaw haber sitesinin aktardığına , Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye'ye gidemez ve Kürdistan Bölgesi'ne geri dönemez, aynı şey İran için de geçerli” dedi.

'SORUN ÇIKARAN BİR FAKTÖR OLMAK İSTEMİYORUZ'

IKBY'nin 'komşu ülkelere tehdit kaynağı olmasına izin vermeyeceklerini' söyleyen Barzani, “Bölgede her zaman istikrar unsuru olmak istiyoruz, komşularımıza sorun çıkaran bir faktör olmak istemiyoruz. İster İsrail olsun ister başka ülkeler, Kürdistan Bölgesi'ni İran'a karşı kullanmak isteyen hiçbir ülkeye yardım etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Irak Hükümeti’ne büyük bir umut ve beklentiyle katıldıklarını' belirten Neçirvan Barzani, “Nereye gidersem gideyim Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile koordinasyon hâlindeyim ve gittiğim her yerde Irak'ı da temsil ediyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER