Barzani: Kürt kanı Kürt eliyle dökülmesin diye çalışıyoruz

Barzani Erbil'de konuştu: Kürt kanının, Kürt'ün eliyle dökülmesine izin vermeyeceğiz.

Barzani: Kürt kanı Kürt eliyle dökülmesin diye çalışıyoruz
Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Balakayeti bölgesinde kanaat önderleriyle bir araya geldi. Barzani, “Bir kez daha Kürt kanının, Kürt’ün eliyle dökülmesine izin vermeyeceğiz, bunun için çalışıyoruz” dedi.

Barzani, Ankara ve Tahran’a IKBY çevresinde bombardıman yapmak için bahane verilmemesi gerektiğini söyledi. K24 haber sitesinde yayımlanan habere göre burada yaptığı konuşmada Barzani, bölgede yaşanan gelişmelere değindi. “Bir kez daha Kürt kanının, Kürt’ün eliyle dökülmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için çalışıyoruz” diyen Barzani, sınır bölgelerindeki güvenlik durumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve şunları ekledi: “Ancak Bölge’nin durumu da göz önünde bulundurulmalı. Halkın tek umudu burası. Bu umut da tükenirse her şey biter.”

IKBY sınır bölgelerinde Türkiye ve İran tarafından düzenlenen bombardımanlardan rahatsızlığını belirten Barzani, “Ankara ve Tahran’ın bombardıman yapmaları için bahane ellerine verilmeseydi, söz konusu saldırlarda olmayacaktı” diyerek, saldırıların tekrarlanmaması ve bölge halkının bedel ödememesi için çözüm bulunması gerektiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER