Barzani Rus heyetiyle Suriyeli Kürtleri konuştu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Erbil ziyaretinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski Başkanı Mesud Barzani'yle görüştü. Barzani'nin görüşmede Suriyeli Kürtlerin geleceğine dair endişelerini paylaştığı belirtildi.

Barzani Rus heyetiyle Suriyeli Kürtleri konuştu
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski Başkanı Mesud Barzani, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’la Erbil’de bir görüşme gerçekleştirdi. Barzani’nin görüşmede, Suriyeli Kürtlerin geleceği konusunda duyduğu endişeleri dile getirdiği belirtildi. Buna göre Barzani, Rus diplomata Suriye’deki Kürt sorununun çözümü konusundaki görüş ve önerilerini de iletti.

GAZPROM TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Erbil’in Selahaddin ilçesinde yapılan görüşmeye, Barzani ve Bogdanov’un yanı sıra Rusya’nın Bağdat Büyükelçisi Maksim Maksimov, Rusya’nın Erbil Başkonsolosu Oleg Levin, bir grup Rus diplomat ve Gazprom şirketinin temsilcileri de katıldı.

‘BARZANİ RUS HALKININ DOSTUDUR’ MESAJI

Erbil’den yayın yapan Rudaw sitesinin aktardığına göre, Bogdanov görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin ile yeni Başbakan Mihail Mişustin’nin özel selamlarını Barzani’ye iletti; Rusya ile Kürdistan halkı arasındaki tarihi ilişkilere ve Barzani ailesinin bu ilişkilerdeki önemine dikkat çekerek, “Başkan Barzani Rus halkının büyük bir dostudur” dedi.

Bogdanov’un Kürdistan Bölgesi’nin Ortadoğu’da istikrarın sağlanmasında önemli bir role sahip olduğunu vurguladığı ve  ülkesinin iki taraf arasındaki ilişkileri geliştirmek istediğini söylediği belirtildi. Buna göre Barzani de, bu ilişkinin daha da ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi. (Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER