Basına sızdı: AB Türkiye'yi kınayacak

Avrupa Birliği'nin, Kıbrıs'ta doğalgaz aramaları nedeniyle yaşanan gerilim konusunda Türkiye'yi kınayacağı belirtildi. Taslak bildiriyi Yunan gazetesi Kathimerini ele geçirdi.

Basına sızdı: AB Türkiye'yi kınayacak
Avrupa Birliği’nin, bugün Brüksel’de düzenlenecek toplantısının sonuç bildirisinde Türkiye’yi Kıbrıs açıklarındaki eylemlerinden ötürü kınayacağı iddia edildi. Yunan gazetesi Kathimerini, taslak bildirinin sızdığını, metinde Türkiye’ye yönelik sert eleştiriler yer aldığını yazdı.


Kıbrıs Rum tarafının adanın açıklarında tek taraflı olarak doğalgaz arama çalışmaları yapması Ankara’nın tepkisini çekmişti; bu girişimler engellenmeye çalışılmıştı.

Basına sızan taslak bildiride ise AB’nin üyesi olan Kıbrıs’tan yana tavır aldığı görülüyor. Kathimerini’nin haberine göre metinde, “Avrupa Konseyi Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’de devam eden yasadışı eylemlerini en güçlü dille kınıyor; Kıbrıs ve Yunanistan’la tam dayanışma içinde olduğunu vurguluyor’ ifadeleri yer alıyor.

Buna göre metinde, Avrupa Konseyi tarafından Türkiye’ye ‘söz konusu eylemlerine hemen son vermesi ve Kıbrıs’ın, AB yasaları ve uluslararası hukuk kapsamında, doğal kaynaklarını aramak konusunda sahip olduğu egemenlik haklarına saygı göstermesi’ çağrısı yapılıyor.

Bildiride, Türkiye’de AB vatandaşlarının tutuklanması konusunda endişe beyan edildiği de belirtildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER