Çin'de yeni vaka sayısı sıfırlandı

Çin'de salgının başlangıcından bu yana ilk defa yeni vaka tespit edilmedi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, asemptomatik vakaların da azaldığını açıkladı.

Çin'de yeni vaka sayısı sıfırlandı
Korona virüsü dünya genelinde etkisini göstermeyi sürdürürken, Çin’de salgının başlangıcından bu yana ilk defa yeni vaka kaydedilmedi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, mart ayından bu yana vaka sayılarının azaldığı ülkede yeni enfeksiyon vakasının tespit edilmediğini duyurdu.

Ancak Komisyon, iki ‘şüpheli vaka’ olduğunu açıkladı. Vakaların birinin Şanghay’dan geldiği, diğerinin ise Jilin’de bir yerel aktarım vakası olduğu belirtildi. Bir önceki gün 35 asemptomatik vakanın kaydedildiği ülkede, asemptomatik vakalarda da düşüş tespit edildi.

Mart ayından bu yana yerel aktarım vakalarında keskin düşüşün gözlemlendiği Çin’de son haftalarda Rusya ve Kuzey Kore sınırlarına yakın eyaletlerde ‘ithal vakalarda’ artış gözlemleniyor. Ülke içinde seyahat kısıtlamalarının yeniden sıkılaştırılmasıyla yerel yöneticiler bu vakaları kontrol altında tutmaya çalışıyor.

Wuhan’da her gün yüzlerce kişiye nükleik asit testi yapılıyor.

Korona virüsü salgının ortaya çıktığı Wuhan kentinde, 8 Nisan’da kısıtlayıcı tedbirler kaldırıldı ancak ithal vakaların artmasıyla önlemler tekrar sıkılaştırıldı. 11 milyon nüfuslu Wuhan’da, korona testi uygulamaları ise tüm kentte devam ediyor.

Son bir günde korona virüsü kaynaklı ölümün de kaydedilmediği Çin’de toplam vaka sayısı 82 bin 971, ölü sayısı 4 bin 634 olarak kayıtlara geçti.


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER