DSÖ'den uyarı: Salgın kötüye gidiyor, rehavete kapılmayın

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'tan korona uyarısı: Salgın küresel çapta kötüye gidiyor. Şu an hiçbir ülkenin ayağını frenden kaldıracağı bir zaman değil.

DSÖ'den uyarı: Salgın kötüye gidiyor, rehavete kapılmayın
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsüne karşı birçok ülkenin önlemleri hafiflettiği bir dönemde salgının küresel açıdan kötüye gittiği uyarısında bulundu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son 10 günün dokuzunda dünya çapında 136 bin yeni vaka tespit edildiğine dikkat çekere, “Şu an hiçbir ülkenin ayağını frenden kaldıracağı bir zaman değil” dedi.


“Durum Avrupa’da düzelmekte olsa da, küresel çapta kötüleşiyor” diyen Ghebreyesus, yeni açıklanan 136 bin vakanın yaklaşık yüzde 75’inin başta Amerika kıtaları ve Asya olmak üzere sadece 10 ülkede saptandığını söyledi.

DSÖ Genel Direktörü, en büyük riskin rehavet haline geldiğini belirterek, dünya nüfusunun büyük bölümünün hâlâ virüse yakalanma ihtimali bulunduğu konusunda uyardı. Ghebreyesus, “Bu ülkelerde artık en büyük tehdit, rehavet. Özellikle de bazı ülkelerde kalabalıklar biraraya gelmeye başlamışken, virüsün yeniden etkili hale gelmemesi için aktif izlemeyi teşvik ediyoruz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER