Efsanevi Komutan Giap Son Yolcuğuna Uğurlandı

General Vo Nguyen Giap'ın cenaze törenine katılan Vietnamlılar, yaklaşık 40 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Efsanevi Komutan Giap Son Yolcuğuna Uğurlandı
 Dünyanın en ünlü komünist devrimcilerinden biri olarak nitelenen Vietnamlı efsanevi komutan General Vo Nguyen Giap, binlerce Vietnamlının katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

EFSANE KOMUTAN İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Geçen hafta hayatını kaybeden 102 yaşındaki Giap için başkent Hanoi'de düzenlenen devlet törenine katılan Vietnamlılar yaklaşık 40 kilometrelik kuyruk oluşturdu ve efsanevi liderleri için "Çok yaşa Vo Nguyen Giap" sloganları atarak gözyaşı döktü.

"AKRABAMI KAYBETMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Törende konuşan Komünist Parti Başkanı Nguyen Phu Trong, Giap'ın ülkesine katkılarının Vietnam'ın tarihine damgasını vurduğunu, hiçbir sözün Vietnamlıların liderlerini ne kadar sevdiğini tanımlamaya yetmeyeceğini kaydederek, "Akrabamı kaybetmiş gibi hissediyorum. Giap, sonsuza kadar Vietnamlıların kalbinde yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

Giap'ın cenazesi, başkentteki törenin ardından toprağa verilmek üzere doğduğu Quang Binh kentine gönderildi.

30 YIL ÖNDERLİK YAPTI

Vietnam ulusal hareketine 30 yıl önderlik eden Giap, dönemin Vietnam Demokratik Cumhuriyeti'ne (1945-1969) başkanlık yapan Ho Şi Min'den sonra Vietnam'da en saygın isim olarak kabul ediliyor. Fransız sömürgesine, ardından da ABD güçlerine karşı yürütülen gerilla savaşının askeri planlayıcısı olarak bilinen Nguyen Giap,ABD ile yapılan Vietnam Savaşı'nda da (1965-1975) Amerikan ordusunu yurdundan söküp atan lider olarak tanınıyor.

Haber: Vietnamlı Efsanevi Komutan Giap Son Yolcuğuna Uğurlandı
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER