Feridun Sinirlioğlu Kerry'le görüştü

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’nin Lazkiye kırsalında sürdürdüğü operasyonda Bayırbucak Türkmenleri’nin zarar gördüğü yönündeki iddiaların değerlendirildiği belirtildi.

Feridun Sinirlioğlu Kerry'le görüştü

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.

Sinirlioğlu ile Kerry görüşmesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine gerçekleştiği belirtildi.

Görüşmede Suriye’nin Rusya’nın hava desteğiyle Lazkiye kırsalında sürdürdüğü operasyonda Bayırbucak Türkmenleri’nin zarar gördüğü yönündeki iddiaların değerlendirildiği belirtildi.

Ankara, Birleşmiş Milletler (BM) Dönem Başkanlığı’na konuyla ilgili mektup göndererek söz konusu iddiaların BM’de görüşülmesini istedi.

Rusya tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin iletildiği belirtildi.

Davutoğlu Akar ve Fidan’la görüştü

Başbakan Davutoğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek son durumla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Davutoğlu’nun söz konusu saldırılarla ilgili Akar ile telefonda görüştüğü ve son durumla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

Başbakan Davutoğlu’nun, Fidan’ı da Başbakanlık Resmi Konutu’na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve gerekli talimatları verdiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER