Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 

Kazanan aday 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görev devralacak

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 
Fransa cumhurbaşkanı seçiminde ilk tur oylama bugün yapılıyor. 

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin 23 Nisan’daki ilk turunda 4 aday favori. Anketlere göre adaylardan hiçbiri yüzde 50'ye ulaşarak ilk turda zaferini ilan edemeyecek. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Fransa'nın ana kara topraklarında 45.67, denizaşırı topraklarında 1.3 milyon seçmen tercihini ortaya koyacak. 

Seçimin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50'lik oy oranını yakalayamaması durumunda en çok oyu alan iki aday 7 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde yarışacak. Kazanan aday 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görev devralacak. 

Paris'in Champs Elysee caddesinde önceki gün, bir polisin hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı saldırının ardından Odaxa şirketinin yaptığı ilk kamuoyu yoklaması Macron'un 24.5 puanla önde, Le Pen'in ise 23 puanla ikinci olduğunu gösteriyor. 

Yoklama, merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi adayı François Fillon ve solcu aday Jean-Luc Melenchon'un yüzde 19'larda olduğunu ortaya koyuyor. 

İlk turda yarışacak ve kamuoyu yoklamalarında ön plana çıkan ilk dört adayın tamamı, mevcut sistemi yoğun şekilde eleştiriyor. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER