IMF'nin Paris ofisinde patlama

IMF'nin Paris ofisine bir zarfın içinde bomba gönderildi. Saldırının, yeni kemer sıkma tedbirlerine tepki olarak radikal solcu bir Yunan örgüt tarafından düzenlenmiş olabileceği belirtiliyor.

IMF'nin Paris ofisinde patlama
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası’nın Paris’teki ofisinde patlama meydana geldi.

Polis açıklamasına göre, patlama bir mektup yoluyla gerçekleştirildi; mektubun açıldığı sırada patlama meydana geldi. Bir kişi hafif yaralandı.

Paris Emniyet Müdürlüğü’nün Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, şu an binada operasyon düzenleniyor. Polis, binaya daha önceden telefon tehditleri geldiğini de açıkladı.

LAGARDE: KORKAKÇA BİR EYLEM

IMF Başkanı Cristine Lagarde da saldırı hakkında açıklama yaptı. Lagarde, saldırıyı kınayarak “Korkakça bir eylem” dedi.

Başkanlık seçimlerine altı gün kala meydana gelen patlama, akıllara Almanya Maliye Bakanlığı’nda yaşanan olayı getirdi. Alman bakanlığa dün bir kutu içinde gönderilen bomba konusunda sorumluluğu, Yunan örgüt Ateş Hücreleri Komplosu üstlenmişti.

YUNANİSTAN’DA İNCELEME BAŞLATILDI

Yunanistan’ın başkenti Atina’da IMF’nin Paris bürusundaki saldırının da ülkenin anarşist ve sol örgütleri ile bağlantılı olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Kaynaklara göre, Alman Maliye Bakanlığı’na gönderilen bombalı zarfın açılmasından bir gün sonra Paris’te de benzer bir olay yaşanması tesadüfi değil. Kaynaklar, Yunanistan’daki radikal sol örgütlerin dünya kamuoyuna yeni kemer sıkma önlemleriyle ilgili mesaj vermeye çalışıyor olabileceğini söyledi.

Yunanistan polisi de posta ofislerinde incelemelerde bulunup başka bombalı zarfların Avrupa’ya gönderilip gönderilmediğini anlamaya çalışıyor.  / Duvar

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER