İsrail Gazze'yi havadan vurdu: En az 25 ölü

Filistinli hastane kaynakları, İsrail'in Gazze şeridine karşı yürüttüğü hava saldırılarında en az 25 Filistinli'nin öldüğünü, 70'i aşkın kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail Gazze'yi havadan vurdu: En az 25 ölü

İsrail ordusu ise, Pazartesi akşamından bu yana 117 roketin İsrail'i vurduğunu, 29 tanesinin ise füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, hava ve deniz kuvvetleri tarafından Pazartesiden beri Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerindeki hedeflere yönelik operasyonlarda 200 hedefin vurulduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Filistin Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane İsrail hava saldırısında isabet aldı.

Saldırılarda ölenler arasında arabalarına isabet eden bir roket sonucu ölen 4 Hamas üyesi de var. Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, güney kenti Han Yunus'ta vurulan bir Hamas liderinin evinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan ikisinin genç yaştaki erkek çocuklar olduğunu söyledi.

İSRAİL, BOMBALAMA GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Öte yandan, İsrail ordusu, ülke topraklarına denizden sızdığı iddia edilen Filistinlilerin havadan ve karadan ateş altına alınmasının görüntülerini yayınladı. “Hamas teröristleri İsrail’e sızdı ve etkisiz hale getirildi” başlığı ile verilen görüntülerde, Hamas militanı olduğu iddia edilen şahısların denizden İsrail topraklarına girdiği, İsrail askerlerinin ateş açtığı ve militanların havadan yapılan bombardıman ile vurulduğu görülüyor. 

İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NİN KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Hafiz Hamad'ın Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan evine yönelik İsrail ordu birlikleri tarafından girişilen saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi.

Hafiz Hamad’ın İslami Cihad Hareketi'nin Beyt Hanun genel komutanı olduğu belirtildi.

İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada da, hava ve deniz kuvvetleri tarafından pazartesiden beri Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerindeki hedeflere yönelik operasyonlarda 200 hedefin vurulduğu bildirildi. 

Öte yandan yaşanan çatışmalardan bu yana, son 24 saat içinde Gazze'den İsrail'e 117 füzenin düştüğünü de yine İsrail Radyosu duyurdu. Ayrıca İsrail ordu kaynakları Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, İsrail'e atılan 117 füzeden 29'nunun ise 'Demir Kubbe' füze savunma sistemine takıldığı ileri sürüldü. 

İSRAİL HASTANE VURDU
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı hastanenin İsrail hava saldırısında isabet aldığı ve saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. 

Bu arada Kassam Tugayları, Hayfa kentine yönelik saldırıda ilk defa el yapımı "R 160" tipi füzeyi kullandıkları belirtildi.
İsrail'e karşı saldırılarda ilk defa kullanılan el yapımı "R 160" tipi füzeye Hamas liderlerinden Abdulaziz er-Rantisi'nin adının verildiği kaydedildi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER