John Kerry Suriye için elinden geleni yaptığını iddia etti     

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama döneminde Suriye'deki tüm sorunları çözemediklerini ancak bunu denediklerini söyledi.

John Kerry Suriye için elinden geleni yaptığını iddia etti     
John Kerry, İtalya Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Roma'da, düşünce kuruluşu Uluslararası Politika Çalışmaları Enstitüsü/Institute for International Political Studies (ISPI) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Akdeniz Diyalogları Forumu'nda (MED 2016) konuştu. Birçok konuya ek olarak IŞİD'le mücadele hakkında da konuşan Kerry, "Görevimin son gününe; 20 Ocak'a kadar Suriye'deki katliamın son bulması için çalışacağımı taahhüt ediyorum" ifadesini kullandı.Barack Obama dönemindeki görev süresi boyunca tüm sorunları çözemediklerini belirten Kerry, ancak bunu yapmayı denediklerini iddia etti.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İtalyan mevkidaşı Paolo Gentiloni ile ikili bir görüşme ve ortak bir basın toplantısı düzenledi. Esad rejimini hedefine alan Kerry, "Esad rejimi, cezasız kalacakmışçasına tüm uluslararası kurallar ile ilkeleri ihlal etmek istiyormuş gibi" ifadelerini kullandı. Halep'ten insanların çıkması için tarafların Cenevre'de bir araya gelinmesi gerektiğini dile getiren Bakan, ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve Rusya'nın da amacının bu olduğunu söyledi.

'DİYALOG EKSİKLİĞİ VAR'

Kerry, haftalardır Halep konusunda tartıştıklarını, ancak diyalog eksikliği yaşandığını belirtt. "Halep'teki insani durum, daha verimli bir şekilde ele alınabilirse, Halep halkının kentten çıkışı mümkün kılınsa, Cenevre'de konuşmak için bir alan yaratılabilir" diyen Bakan, havaların bölgede soğumaya başladığına da dikkat çekerek, insani yardımların geçişlerine izin verilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Kerry, ayrıca yine aynı foruma katılmak için Roma'ya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile de birer görüşme gerçekleştirdi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER