Kerry: Rusya jetlerini vurabilirdik

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Baltık Denizi’ndeki Amerikan destroyeri üzerinde alçak uçuş yapan Rusya jetleriyle ilgili olarak angajman kurallarına göre vurma haklarının olduğunu söyledi.

Kerry: Rusya jetlerini vurabilirdik

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Baltık Denizi’ndeki Amerikan destroyeri üzerinde alçak uçuş yapan Rusya jetleriyle ilgili olarak angajman kurallarına göre vurma haklarının olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 11 Nisan’da Baltık Denizi’nde Kaliningrad’ın 70 deniz mili açıklarında, uluslararası sularda iki Rusya SU-24 savaş uçağının, Amerikan destroyerinin yaklaşık 30 metre üzerinde 20 kez alçak uçuş yapmasına ilişkin konuştu.

Kerry’nin konuyu direkt olarak Rusya Dışişleri Bakanı John Lavrov ile konuşacağını belirten Kirby, “Bakan Kerry, USS Donald Cook üzerinden yapılan uçuşun görüntüleri ve raporu sonrasında alarma geçti” dedi. Kirby, “Kerry durumu, profosyönellik dışı, gereksiz bir tahrik ve tehlikeli şeklinde değerlendirdi” dedi.

Kerry’nin ABD ordusunun, Amerikan savaş gemisine çok fazla yaklaşan Rusya savaş uçaklarını düşürmeye hakkının olduğunu belirterek, bu çeşit tutumları kınadıklarını dediğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER