Kerry: Suriye konusunda bazı temel noktalarda anlaştık

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ABD ve Rusya arasında Suriye konusunda birleşik, seküler ve IŞİD’den arındırılmış olması konusunda anlaşma sağlandığını ifade etti.

Kerry: Suriye konusunda bazı temel noktalarda anlaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama’nın New York’ta yaptığı görüşmeyi değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizinin çözümünde bazı temel konularda anlaşma sağladıklarını söyledi.

ABD ile Rusya’nın Suriye’yle ilgili bazı temel ilkelerde anlaştığını belirten Kerry, “Suriye’nin birleşik, seküler ve IŞİD’den arındırılmış olması gerektiği ve bir siyasi geçiş sürecine ihtiyaç duyulduğu konusunda anlaştık” dedi.

Moskova ile anlaşamadıkları konunun bu geçişin ne şekilde olacağını belirten Kerry, Rusyalı mevkidaşı Sergey Lavrov ile çarşamba günü bir araya geleceğini ifade etti.

Lavrov da yaptığı açıklamada Suriye Hükümeti’nin düşmesi durumunda alternatifin IŞİD hilafeti olacağı uyarısında bulundu.

Rusya’nın Suriye’de hükümetin düşmesine izin vermeyeceğini kaydeden Lavrov, Suriye’de tek taraflı olarak atılan adımların Birleşmiş Milletler’in otoritesini sarstığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER