Kremlin: Erdoğan Putin'den özür diledi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye F16’larının düşürdüğü Rusya Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Rusya Devlet Başkanı Putin’den özür dilediğini açıkladı.

Kremlin: Erdoğan Putin'den özür diledi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye F16’larının düşürdüğü Rusya Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin’e özür dilediğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, “Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı” denildi.

Erdoğan’ın mesajında ‘İzvinite’ (Извините) kelimesini kullandığını belirtildi. Bu kelime Rusçadan Türkçeye ‘Özür dilerim’ ya da ‘Beni affedin’ şeklinde çevriliyor.

“Mesajda Rusya’nın Türkiye’nin dostu ve stratejik partneri olduğunu ve Ankara’nın Moskova’yla ilişkilerinin bozulmasını istemediği belirtiliyor” diye devam eden açıklamaya göre, Erdoğan, ‘Türkiye’nin Rusya’ya ait bir uçağı vurmak gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını da’ söyledi.

Kremlin’e göre, Erdoğan’ın mesajında, “Ölen Rus pilotun ailesine bir kez daha üzüntülerimi ve derin başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum ve özür diliyorum. Acılarını tüm kalbimle paylaşıyorum. Rus pilotun ailesini Türk ailesi olarak görüyoruz. Acıların ve zararın hafifletilmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunmaya hazırız” denildi.

Erdoğan mesajında ayrıca ‘adı Rus pilotun ölümüyle ilişkilendirilen Türk vatandaşı hakkında da soruşturma yürütüldüğünü’ söyledi.

Kremlin’den gelen açıklamaya göre mesajda, “Tüm riskleri göze alarak ve büyük çabalarla ölen Rus pilotun naaşını Suriyeli muhaliflerden alıp Türkiye’ye getirdik. Cenaze öncesindeki işlemler dini ve askeri prosedürlere uygun olarak yapıldı. Tüm bu çalışmalar Türk-Rus ilişkilerine layık bir seviyede yapıldı” denildi.

Kremlin’in açıklamasına göre ayrıca Erdoğan, yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtip Türkiye ve Rusya arasındaki dostane ilişkilerin yeniden canlanması için ‘mümkün olan her şeyi yapmaya’ ve bölgedeki krizlere karşısında işbirliği ve terörizmle mücadeleye hazır olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER