Küresel ısınma Moskova'ya yapay kar getirdi...

Rusya, küresel ısınmanın etkilerini en çok hisseden ülkelerden biri. Moskova'yı her yıl ekim ya da kasım ayında örtmeye başlayan kar bu yıl hâlâ gelmedi. Yeni yıl için Kızıl Meydan'a yapay kar getirildi. Moskova Hayvanat Bahçesi'ndeyse birçok hayvanın kış uykusu kesintiye uğradı.

Küresel ısınma Moskova'ya yapay kar getirdi...
Son 140 yılın en sıcak kışlarından yaşayan Moskova’da, yeni yıl süslemeleri için kent merkezine kamyonlarca yapay kar getirildi. Her yıl yolları açmak için kar kürenmesine milyonlarca ruble harcayan kentin simge noktası Kızıl Meydan’a yapay kar taşınması sosyal medyada büyük ilgi çekti. Binlerce kişi yapay kar fotoğraflarını paylaşırken, bir Instagram kullanıcısı “Moskova’daki tek kar bu. Kızıl Meydan’da korunuyor” paylaşımıyla durumun vahametine dikkat çekti.

Belediye yetkilileri, yapay karın yılbaşı tatili için planlanan bir  snowboard gösterisi için getirildiğini açıkladı.

Moskova bölgesi, sıcaklıkların sistematik olarak ilk kez kaydedilmeye başlanmasından bu yana en sıcak kışlarından birini yaşıyor. 18 Aralık günü, Rusya’nın başkentinde hava sıcaklığı 5.4 dereceye yükselmişti. Bu ölçüm, 1886’dan bir aralık ayında kentte kaydedilen en yüksek sıcaklığa işaret ediyordu.

Sıradışı hava sıcaklıklarının, kentte hayvan ve bitkileri de olumsuz etkilediği belirtiliyor. Moskova Devlet Üniversitesi’nin eczacılık bahçesinde çiğdem, leylak ve manolya bitkilerinin erken çiçek açtığı belirtilirken, Moskova Hayvanat Bahçesi’nde de bazı hayvanların kış uykularının kesintiye uğradığı ve beş çölfaresinin kış uykusuna teşvik edilmek için özel olarak soğutulan alanlara götürüldüğü açıklandı. Ülkenin kuzey bölgelerindeki donmuş toprak tabakasında (permafrost – tiyal tabakası) yavaş yavaş devam eden erime de kuzey kasabalarını tehdit ediyor. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER