'Kuzey Kore artık Washington'ı bile vurabilir'

ABD'nin, Kuzey Kore'nin son denediği füzenin menzili dahilinde olduğu belirtiliyor. The Independent gazetesine konuşan füze ve silahsızlanma uzmanı Jeffrey Lewis, "Los Angeles'tan neredeyse Washington DC'ye kadar her yeri vurabilir" dedi.

'Kuzey Kore artık Washington'ı bile vurabilir'
Kuzey Kore’nin son füze denemesi Güney Asya’daki gerilimi bir kez daha tırmandırırken, önde gelen bir füze ve silahsızlanma uzmanı Pyonyang yönetiminin artık ABD’de istediği yeri vurabileceğini öne sürdü. Buna göre, Kuzey Kore’nin son denediği füze Los Angeles’tan Washington DC’ye, ABD çapındaki hedeflere erişecek güçte.


Kuzey Kore’nin dün fırlattığı kıtalararası balistik füze, havada 45 dakika kaldıktan sonra Japonya açıklarına, fırlatma noktasından 1000 kilometre uzağa düştü. Ancak füze bu deneme sırasında yaklaşık 3 bin 700 kilometre yüksekliğe çıktı.

Kaliforniya’daki Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nden füze ve silahsızlanma uzmanı Jeffrey Lewis, Kuzey Kore’nin füzesinin dik bir şekilde fırlatılmasının menzilini kısalttığını söyledi. 3 bin 700 kilometre yükselebilen füzenin daha yatay fırlatılması halinde ABD’ye rahatça ulaşabileceğini savunan Lewis, “Kuzey Kore ABD çapında hedefleri vurabileceğini ortaya koydu. Zirve noktasını azaltırsanız, Los Angeles’tan neredeyse Washington DC’ye kadar her yeri vurabilir”dedi. Lewis, ABD’nin artık bu gerçekliği kabul edip gerilimi düşürmesi gerektiğini savundu.

‘Endişeli Biliminsanlarının Küresel Güvenlik Programı’ isimli kuruluşun direktörlerinden David Wright da, füzenin daha yatay fırlatılması halinde Los Angeles, Denver ve Chicago’nun yanı sıra Boston ve New York’unda vurulabileceğini, Washington DC’nin kılpayı farkla menzil dışı kalacağını söyledi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER