Lavrov: ABD, Suriye'de verdiği sözü bir yıldır yerine getirmiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin yaklaşık bir yıldır Suriye'deki ılımlı muhalifleri teröristlerden soyutlama sözünü yerine getirmediğini belirtti.

Lavrov: ABD, Suriye'de verdiği sözü bir yıldır yerine getirmiyor

Lavrov, "En önemli koşul, ılımlı muhaliflerin ivedilikle ve tümüyle IŞİD, El Nusra (yeni adıyla Fetih El Şam) ve benzeri örgütlerden soyutlanması. ABD'li meslektaşlarımız 8 ay önce bunun sözünü verdi. Ancak şu an itibarıyla hiçbir şey yapılmadı" dedi.

'ABD'NİN ÇARESİZ KALDIĞINA İNANMAK ZOR'

Rusya'daki Avrupa İşletmeler Birliği üyelerine hitap eden Lavrov, sürekli olarak imtiyazlı ve değişilmez olduğunu dile getiren ABD'nin çaresiz kaldığına inanmanın zor olduğunu vurguladı. '

ABD'DE RUSYA HAKKINDA SUNİ BİR İZLENİM OLUŞTURULDU'

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili olarak Rusya'ya yöneltilen suçlamalara yanıt veren Lavrov, "ABD halkında Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine dair suni bir izlenim oluşturuldu" diye konuştu.

TÜRK AKIMI AÇIKLAMASI

Öte yandan Lavrov, "Güney Akımı projesinin başarısızlığı nedeniyle Türk Akımı'nın bu kolunu, projenin gerçekleşmesine ilişkin resmi bir yazılı garanti alınması ardından AB topraklarına doğru genişletmeye hazır olacağız" dedi. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER