Libya seçimlerinde Seyfülislam Kaddafi muamması

Libya seçim gündemi ile çalkalanırken Seyfülislam Kaddafi'nin adaylığı başka bir muammaya neden oldu. Seçim komisyonu önce Kaddafi'nin adaylığını reddetti, sonra ise yaptığı paylaşımı sildi.

Libya seçimlerinde Seyfülislam Kaddafi muamması

Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimler öncesinde Seyfülislam Kaddafi'nin adaylığı karışıklık yarattı. Kaddafi'nin adaylığı Libya Yüksek Seçim Komisyonu tarafından önce reddedildi, ardından söz konusu açıklama silindi.   

ON DAKİKA SONRA SİLİNDİ

Libya'da 2011 yılındaki NATO destekli halk isyanıyla devrilen ve linç edilerek öldürülen 41 yıllık eski lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, 24 Aralık'ta düzenlenecek başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu yaptı. Buna karşın Libya Yüksek Seçim Komisyonu, Kaddafi'nin başkanlık seçimleri adaylığını reddettiğini söyleyen bir açıklama yayınladı.

Komisyon'un Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda 'Kaddafi'nin adaylığını açıklamasının ardından gelen tepkilerin ve kimi seçim komisyonu çalışanlarının bazı Libya kasabalarında çalışmayı durdurmaya zorlanmasının' ardından ret kararı verildiği açıklandı. Ancak Komisyon'un paylaşımından yaklaşık 10 dakika sonra açıklama silindi.

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

Öte yandan Libya'da söz konusu seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği de bir başka soru işareti.  son olarak Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Saih, ülkede seçimlerin zamanında yapılacağını, yasalar meclis tarafından değiştirilse bile oylamanın ertelenmesinin bir yolu olmadığını açıklamıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER