Libya'da çatışmalar şiddetlendi: 30 ölü

Libya’nın Bengazi kentinde hükümet güçleri ile dinci gruplar arasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda en az 30 kişi öldü.

Libya'da çatışmalar şiddetlendi: 30 ölü

Çatışmalarda hangi taraftan kaç kişinin öldüğü bilinmiyor. Çatışmalarda Libya ordusuna bağlı bir askeri uçak da düştü. Libya ordusu uçağın ‘teknik arıza’ nedeniyle düştüğünü öne sürdü.

Dinci gruplara bağlı militanlar kentteki askeri üssün kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor. Askeri üs merkezi hükümete bağlı ancak kendi başına hareket eden general Halif Haftar’ın kontrolünde bulunuyor.

Merkezi hükümetin Haftar’a özel birlikler ve hava desteği sunması ile son bir haftadır kentte çatışmalar şiddetlendi.

Çatışmalarda şimdiye kadar yüzden fazla kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Başkent Trablus’ta merkez hükümete bağlı milisler ile dinci gruplar arasındaki çatışmalarda devam ediyor. Başkentteki Uluslararası havalimanındaki kontrolü ele geçirmek üzerinde yaşanan çatışmalarda da onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

Ülkenin büyük çoğunluğu aşiret ve dinci grupların kontrolünde bulunduğu Libya’da son 4 haftadır şiddetlenen çatışmalar nedeniyle birçok ülke elçiliklerini kapatarak elçilik personelini geri çekti.

Bu arada, başkent Trablus’ta bir roketin isabet ettiği petrol rafinesinde çıkan yangın devam ediyor. Yangını söndürmek için İtalya petrol şirketi ENI’nin bir ekip gönderdiği bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER