Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi yeni yasak

İsrail'den cuma namazı öncesi yeni yasak... 'Karışıklık çıkacağı' gerekçesiyle, 50 yaş altındaki erkeklerin cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklandı. Yeni gerilim bekleniyor.

Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi yeni yasak
İsrail’in Mescid-i Aksa’nın çevresine getirdiği güvenlik kısıtlamaları nedeniyle patlak veren gerilim sürüyor. İsrail polisi, bugün için 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Kadınların girişine kısıtlama getirilmedi.


Polis açıklamasında, yeni engelin Filistinlilerin ‘bugün karışıklık çıkarmaya hazırlandığı bilgisi’ nedeniyle alındığı savunuldu. İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı eski kent ve Harem-i Şerif alanlarına da ek polis konuşlandırılmış durumda.

NE OLMUŞTU?

Gerilim 14 Temmuz cuma günü, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu belirttiği üç Filistinliyi öldürmesi, yaralanan iki İsrail polisinin de hastanede ölmesi sonrası patlak verdi.

İsrail çatışmanın ardından Mescid-i Aksa’yı iki gün boyu ibadete kapattı; 16 Temmuz pazar günü açılan kapılara metal arama dedektörleri yerleştirildi. Bu kısıtlamaya tepki gösteren Filistinliler, o günden bu yana Aksa’nın kapısında namaz kılıyor ve İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyordu. İsrail dedektörleri dün kaldırdı ve Kudüs âlimlerinin çağrısıyla Müslümanlar üzerine dün ikindi namazı için Harem-i Şerif’e geldi.

Bugün getirilen 50 yaş sınırıyla yeni gerilim bekleniyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER