Pakistan polisi duyurdu: Alabora olan mülteci teknesinde 800 kişi vardı

Pakistan polisi, Mora Yarımadası açıklarında alabora olan mülteci teknesinde 800 kişi olduğunu bildirdi. Öte yandan, kazadan kurtulanlar bir mülteci kampı olan Malakasa’ya yerleştirildi.

Pakistan polisi duyurdu: Alabora olan mülteci teknesinde 800 kişi vardı

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında meydana gelen mülteci teknesi faciasına ilişkin Pakistan'dan açıklama geldi. Pakistan polisi, mülteci teknesinde 800 kişi olduğunu bildirdi. 

Reuters haber ajansına konuşan Riaz Mughal isimli polis, "Hayatta kalan iki kişi, tutuklanan şüpheliler ve yaslı ailelerden teknenin yaklaşık 750 ila 800 kişi taşıdığını öğrendik" dedi. Şu ana kadar 78 cesede ulaşıldığı aktarılırken, Pakistanlı yetkililer yaklaşık 300 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Pakistan Senatosu Başkanı Muhammed Sanjrani, tekne kazasında 300 Pakistanlının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Teknenin alabora olması sonucu yalnızca 104 kişinin hayatta kaldığı biliniyor. Teknenin, 10 Haziran'da Libya'nın kıyı kenti Tobruk'tan yola çıktığı düşünülüyor.

Öte yandan, kazadan kurtulanlar Atina’nın kuzeyindeki bir mülteci kampı olan Malakasa’ya yerleştirildi. Alabora olan teknedekilerden haber almak isteyenler, akraba ve tanıdıklarını bulma umuduyla Malakasa’daki kampa gidiyor.

Hayatta kalan yeğeniyle bir araya gelen 54 yaşındaki Mohamed El Sayed El-Dadamony Radwan, "Kardeşimi arıyorum. Onu bulmak için teknenin nereye battığını görmek istiyorum" dedi. Almanya'dan Yunanistan'a gelen Radwan, "Onu aramak istiyorum çünkü (adını), hayatını kaybedenlerin hastane kayıtlarında veya hayatta kalanların listesinde bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

Pazar günü, enkazdan sağ kurtulan 18 yaşındaki Suriyeli genç Mohammad Hadhoud da, ağabeyi Fadi ile bir araya geldi. Fadi, kayınbiraderinin kazada öldüğünü söyledi. Hayatta kalanlardan 22 yaşındaki Mısırlı Atia Al Said ise, "Amcam benimle beraber teknedeydi, tekne alabora oldu. Amcamı arıyorum ama bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER