Paris'te operasyon silahlı çatışma çıktı

Paris’in kuzeyindeki Saint Denis bölgesinde sabahın erken saatlerinde düzenlenen polis operasyonunda çatışma çıktı.

Paris'te operasyon silahlı çatışma çıktı

Fransa polisi, başkent Paris’teki eş zamanlı saldırılara karıştığı düşünülen bir şüpheli için sabah saatlerinde operasyon başlattı.

Reuters’ın haberine göre bu sabah saat 04.30’da Paris’in kuzeyindeki Saint Denis bölgesinde polis operasyonu düzenlendi.

Paris saldırılarının dokuzuncu şüphelisine yönelik olduğu belirtilen operasyonda karşılıklı silah sesleri duyuldu.

Fransa medyası operasyonda biri kadın en az 2 zanlının öldüğünü bildirdi.

Ölen kadının üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği, 5 kişinin gözaltına alındığı, en az 3 polisin de yaralandıkları belirtiliyor.

Amerikan Associated Press Haber Ajansı, baskın düzenlenen apartmanda hala bir kişinin bulunduğunu, bu kişinin kimliğinin ise henüz bilinmediğini aktardı.

Yetkililer, Saint Denis sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu.

Canlı bomba eylemlerinin gerçekleştiği stadyum da Saint Denis’de bulunuyor.

Savcılıktan açıklama

Paris Savcılığı operasyon hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Beş kişinin gözaltında olduğunun belirtildiği açıklamadan öne çıkan bölümler şöyle:

* Apartmanda sıkıştırılan bir kadın patlayıcılarla kendisini havaya uçurdu.

* Dairedeki üç erkek zanlı gözaltına alındı.

* Operasyon sırasında dairede olmayan bir kadın ve bir erkek de gözaltına alındı.

* Operasyonda gözaltına alınan tüm zanlıların Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustada ve Sami Amimour’un aile çevresinden olduğunu belirtildi.

 

İki uçakta bomba alarmı

Öte yandan, ABD’den Fransa’ya giden Air France’a ait iki uçak, gelen bomba ihbarları üzerine Halifax ve Salt Lake City’ye acil iniş yaptı.

Washington’dan ve Los Angeles’dan kalkıp Paris’e yolculuk eden iki Air France uçağının bomba ve kaçırma ihbarları üzerine acil iniş yaptığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 saldırgan ölmüş, saldırıları IŞİD üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki kişinin arandığını bildirmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER